Sâmbătă, 04.20.2024
Site-ul meu
Menul site-ului
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 184
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Forma intrarii
Principala » Arhiva intrărilor


Nucul se cultiva, in primul rand, pentru fructele sale, care se consuma atat in stare proaspata, cat si prelucrate.
Miezul de nuca constituie un aliment complet si concentrat continand substante grase (52-70%), substante proteice (12-25%), zaharuri (5-25%) substante minerale (1,3-2,4%), etc.
Valoarea energetica a unui kg de miez de nuca este echivalenta cu: 1 kg paine + 0,5 kg carne +0,5 kg cartofi + 0,5 kg peste + 0,5 kg prune uscate + 1 kg pere, asigurand 6364 calorii (V. Cociu, 1983).
Miezul de nuca este folosit in fabricarea de ulei comestibil si tehnic folosit in pictura, fabricarea cernelii tipografice, fabricarea sapunului de lux etc.
Nucile verzi, se folosesc pentru dulceturi, continand o cantitate mare de vitamina C si anume de patruzeci de ori mai mult decat sucul de portocale: dintr-un kg de coji verzi de nuca se poate extrage o cantitate de vitamina C egala cu cea extrasa din 10 kg de lamai.
Frunzele, lastarii, mugurii, scoarta si radacinile cons ... Detalii... »
Vizualizări: 1695 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (0)

Unora le poate parea exotic faptul ca Uleiul de nuca are un site dedicat in exclusivitate. Cu siguranta nu ar trebui sa se mire de acest fapt, tinand cont de calitatile absolut exceptionale ale acestui produs.
La o privire atenta asupra compozitiei chimice a uleiului de nuca , se poate observa cu lejeritate plaja larga de aplicabilitate a acestui produs, incepand cu arta (pictura si restaurari antichitati), industria cosmetica, arta culinara si terminand cu utilizarile in scop terapeutic.
Fiecare dintre posibilele utilizari ale uleiului de nuca reprezinta un argument solid pentru promovarea neconditionata a consumului acestuia. Cu toate acestea, imi permit sa scot la vedere preponderent aplicatiile uleiului de nuca in scop terapeutic ( profilaxie si tratament), avand in vedere starea de sanate precara a unei parti importante din populatia Romaniei..
Asa cum am aratat AICI , in Romania, evolutia crescatoare a numarului de noi cazuri de imbolnavire si decese cauzate de bolile ... Detalii... »
Vizualizări: 1455 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (0)

Livezile familiale sunt acele livezi realizate pe suprafete mici, astfel incat terenurile detinute de o familie sa fie valorificate cat mai bine. Din punctul de vedere al dimensiunii, o livada familiala are o marime cuprinsa intre 0,1 si 10 hectare. Productia obtinuta este destinata in principal auto-consumului si comercializarii prin piete, targuri si oboare. Din punct de vedere legal, infiintarea unei livezi familiale poate avea loc numai cu puieti achizitionati dintr-o pepiniera autorizata. Daca se urmareste obtinerea unei productii constante si consistente in timp, este recomandata infiintarea livezilor familiale numai cu puieti altoiti proveniti din pepiniere autorizate pentru producerea materialului saditor. Daca se urmareste reducerea costurilor intiale de infiintare a unei livezi de nuc familiale, se poate opta pentru infiintarea acestei livezi sa se utilizeze puiet de nuc selectionat ( nealtoit). In aceasta situatie va puteti astepta ca primele fructe sa fie produse dupa un in ... Detalii... »
Vizualizări: 2595 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (0)

Subventii pentru livezile de nuci Data publicarii: 17/07/2004
Pentru fiecare hectar Uniunea Europeana va acorda, dupa aderare, subventii cuprinse intre 100 si 300 de euro. Un kilogram de nuci decojite poate fi exportat cu preturi
cuprinse intre 10 si 12 euro.
Odata cu aderarea la comunitatea europeana, in nomenclatorul de meserii va aparea o noua meserie: cultivatorul de nuci. Acest lucru s-ar putea produce ca urmare a faptului ca UE acorda subventii consistente cultivatorilor de nuci. Conform ultimelor negocieri, pentru fiecare hectar de nuci cultivat, agricultorii vor primi o subventie intre 100 si 300 de euro, adica intre 4 si 12 milioane de lei. Aceasta subventie se acorda atit celor care au deja plantatii pe rod, cit si celor care urmeaza sa infiinteze astfel de livezi. UE acorda subventii indiferent de productia realizata. Totusi, UE nu da banii pentru nucii razleti din curtile taranilor ieseni. Ca sa obtina subventia, taranul trebuie sa aiba cel putin 1.000 de metri ... Detalii... »
Vizualizări: 6140 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (3)

Livezile Comerciale
  pacta sunt acele livezi realizate pe Suprafete Mai Mari de hectar de îngrijire si 10, de obicei , sa administreze pacta de catre o persoana juridica . Productia obtinuta Este supusa version mod Obligatoriu proceselor de conditionare , Procesare , depozitare , industrializare si comercializare organizat Cadru Intr - ONU . Daca version cazul Livezilor familiale proprietarii acestora Nu pacta sunt intotdeauna dispusi sa investeasca version CAPACITATI Utilaje performante si de conditionare , depozitare si Procesare , în cazul Comerciale Livezilor Devine imperativ acest lucru datorita faptului ca o pierdere de 20% DIN productia unei livezi tuturor mature reprezinta contravaloarea acestor Utilaje de conditionare . superioare Un alt argument pentru realizarea propriei CAPACITATI de conditionare - depozitare - Procesare Este Acela al valorii adaugate pe net intreg Ciclul descris . IATA o asemenea exploatatie Comerciala DIN Franta
... Detalii... »
Vizualizări: 1669 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (0)

Nuci Sapindus Mukorossis

Ataşamente: Imagine 1 ·Imagine 2 ·Imagine 3
Vizualizări: 1210 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (0)

 
Detergent naturale: " nucile de rezerva indiene "
eu

Extrem de ecologice pentru spalarea rufelor , nucile de rezerva pacta sunt Fructele unui Arbore creste de îngrijire din India si Nepal , Sapindus Mukorossi cunoscut si sub privat Numele de " Copacul - Sapun " . Economice , nucile de rezerva pacta sunt folosite de secole ca detergent datorita calitatilor Lor degresante si de curatare .
Nucile de rezerva : avantajele unui detergent 100% naturale
O datelor coapte , nucile de rezerva Devin cleioase datorita continutului Extrem de Bogat de saponina DIN coaja de îngrijire actioneaza la contactul cu Apă de detergent ca ONU naturale. Proprietatea de detergent o saponinei DIN nucile de rezerva se datoreaza combinatiei de compusi lipofili si hidrofili si permite indepartarea petelor de grasime de pe haine , murdare Piele SAU Suprafete .
Nuca de rezerva , uscata folosita SAU lichida , Nu necesita nici o transformare Industriala producere SAU . Nu s ... Detalii... »
Vizualizări: 2592 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (0)



Nucul
este origiar din Asia Centrala si din unele zone ale Peninsulei Balcanice. Tarile mari producatoare sunt Maroc, S.U.A. Mexic, Chile, Argentina, China, Turcia, Ucraina, Romania, Rusia, Italia, Iran.
In Romania nucul se cultiva in toate zonele de la mare pana in zona dealurilor inalte, se utilizeaza tipuri valoroase din specia Juglas regia, fiind omologati portaltoi seculari .Nucul este una dintre cele mai importante specii pomicole.

Miezul de nuca este un aliment concentrat cu o compozitie chimica complexa (substante proteice, substante grase, glucide, geluloza, potasiu, Mg, Ca, Fe, P, Zn, Cl) utilizat ca atare sau pentru produse de cofetarie in industria dulciurilor, a uleiurilor fine, sapunurilor si a lacurilor. Nucile verzi sunt bogate in vitamica C si se utilizeaza pt. prepararea lichiorurilor si dulceturilor. Lemnul de nuc este foarte bine valorificat in industria mobilei.

Parcurgerea ciclului anual ... Detalii... »
Vizualizări: 14940 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (1)


Nucul , remedii ŞI utilizări version tratamentul bolilor
prof. univ. Univ. Dr. Constantin I. Milica
E-mail RSS Imprimare digg Facebook Twitter Stumble Reddit del.ico.us Buzz Text G- marcaje
Trăi
Technorati
Prezent în toate zonele Tier Este nucul , oamenii Il considerabil Cel mai frumos ŞI Mai impunător Arbore fructifer , admirându -i Talia Inalta , Coroana uriaşă , ramurile puternice frunzişul dens SI, DE sănătos ONU Verde. Dacii il venerau ŞI considerau Il Arbore magice. Apelativul de Rege al tuturor pomilor fructiferi o Fost susţinut de marele savant Carl Linne , îngrijire IA DAT denumirea ştiinţifică de Juglans regia , de la cuvintele latine Jupiter ( stăpânul zeilor ) , glandul - nuca ŞI regia - regesc .

Se tăia ca existenţa Nucului pe Terra se pierde version Negura vremurilor , Cu MULT inainte de apariţia Omului pe pamant . O Fost Prezent inainte de perioada glaciară , de îngrijire dupa o rezistat numai câteva din zona de pe glob , SI anume version ... Detalii... »
Ataşamente: Imagine 1
Vizualizări: 2978 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (0)

« 1 2 3
Cautare
Calendar
«  Aprilie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
Copyright MyCorp © 2024
Creatorul de site-uriuCoz