Joi, 04.18.2024
Site-ul meu
Menul site-ului
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 184
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Forma intrarii
Principala » 2010 » Septembrie » 17 » Nuca de sapun sau nuci de spalat indiene Nuci Sapindus Mukorossis
5:49 PM
Nuca de sapun sau nuci de spalat indiene Nuci Sapindus Mukorossis
 
Detergent naturale: " nucile de rezerva indiene "
eu

Extrem de ecologice pentru spalarea rufelor , nucile de rezerva pacta sunt Fructele unui Arbore creste de îngrijire din India si Nepal , Sapindus Mukorossi cunoscut si sub privat Numele de " Copacul - Sapun " . Economice , nucile de rezerva pacta sunt folosite de secole ca detergent datorita calitatilor Lor degresante si de curatare .
Nucile de rezerva : avantajele unui detergent 100% naturale
O datelor coapte , nucile de rezerva Devin cleioase datorita continutului Extrem de Bogat de saponina DIN coaja de îngrijire actioneaza la contactul cu Apă de detergent ca ONU naturale. Proprietatea de detergent o saponinei DIN nucile de rezerva se datoreaza combinatiei de compusi lipofili si hidrofili si permite indepartarea petelor de grasime de pe haine , murdare Piele SAU Suprafete .
Nuca de rezerva , uscata folosita SAU lichida , Nu necesita nici o transformare Industriala producere SAU . Nu sunt nici nevoie de ajutor poluator al ONU , precum fosfatii , solvantii , Agentii de inalbire , inainte de o fi folosite .
Datorita folosirii Nucilor de rezerva , APA DIN Masina de rezerva VA Nu contine nici nociv Produs ONU pentru Mediu . În plus , sapnina Nucilor Este o solutie Bune pentru un Lupta impotriva proliferarii parazitilor si puricilor de Gradina . nontoxice Nucile pacta sunt grijuliu , nonpoluatoare , Cu o ecotoxicitate zero.
Alte Avantaje ale acestui detergent ecologic : nucile de rezerva Nu agreseaza hainele si lenjeria permite spalarea Cu o eficacitate textilelor delicat de Lana, matase , fara sa le uzeze SAU SA Le scamoseze pacta sunt delicate, au pair pentru culori ce pacta sunt adaptate pentru persoanele Probleme dermatologice pacta Mai Economice decat detergentii traditionali pacta sunt mutifunctionale : în Afara de spalarea rufelor , nucile pot fi folosite pentru Alte munci casnice : Vesela , gradinarit , etc Produs fitosanitar
Îngrijire pacta sunt rezultatele spalarii Cu nuci ?
Datorita caracteristicilor saponinelor , nucile de rezerva pacta sunt cinsiderate Mai Putin performante decat detergentii chimici , Cu Dar Fata de FAC BRIO Cele mai multe ORI . Nucile eficace permite o curatare si o lenjeriilor colorate delicate. Se poate folosit pentru Spalatul de mana SAU la Masina , la temperaturi cuprinse Intre 30 si 90 de grade. Dar pot fi utilizate si elemente pentru spalarea vaselor .
Persoanele de îngrijire folosesc nucile de rezerva Acord de pacta sunt , în general, CA Verde acest Sapun Este adevarat ecologice Cu, Bine Spała îngrijire, atat Nu Dar de Bine ca detergentii clasici . De aceea pentru Foarte lucrurile murdare , folositi solutie pentru Pete SAU bicarbonat de sodiu .
Nucile si petele rezistente
Saponinele DIN NUCI inlocuiesc Doar agentul de curatare si spalare . ELE Nu continuat nici agenti , nici anticalcar agenti de albire , parfum nici . Nucile Nu pot sa inlocuiasca functiile clasice unui detergent si necesita SA VA -ţi fie ruşine completata murdare Foarte pentru lenjeriile . În plus poate veti avea chef sa puneti cateva picaturi de ulei esential in Masina de rezerva pentru o da hainelor ONU Miros placut preot .
Cum folosim nucile de rezerva ?
Nucile lasa ONU Miros neutru , Miros Fara . Puteti sa personalizati VA mirosul hainelor adaugand cateva picaturi de ulei esential de LAVANDA , portocala .. pe saculetul de nuci . 1 kg de nuci ajung pentru aproximativ 130 de cicluri de spalare . CEEA CE inseamna 2-3 spalari pe sapatamana Cu Masina .
Pentru o Spała la Masina , puneti 4 coji de nuci saculet Intr -ONU de bumbac si puneti - o în Masina Impreuna hainele murdare Cu. Nucile se pot refolosi de 3 ORI la temperaturile scazute si de 2 Cele pentru ORI de 60 ° .
Aveti bonus si ONU: datele Ö ce ati folosit nucile de 3 ORI , puteti sa le reciclati . Amestecatile în ghivece pamantul DIN DIN Gradina SAU .
Cele aprecia grija pacta sunt obisnuite sa foloseasca detergent lichid VOR nucile lichide . Calitatile pacta sunt aceleasi . Doar modul de folosire difera . Puteti gasi nuci de rezerva NATURALE lichide , fara parfum , Cu SAU 90% nuci si un ulei esenţial % . Dozarea ? 40 ml de lichide pe NUCI Masina de rezerva . O sticla de nuci lichide permite realizarea a 37 de cicluri de rezerva . Pentru , Este albire Bine sa adaugati sare inalbitoare biodegradabila .
Cateva sfaturi pentru o mlădiţă folosi nucile de rezerva
Daca Este Foarte lenjeria murdara , Este Mai Bine sa o punem la inmuiat Mai Mihaela Sinca . Putem sa adaugam si 1-2 linguri de bicarbonat de sodiu . Bicarbonatul serveste pentru indepartarea calcaruluilui Culorile si intareste .
Daca exista Pete , frecati -le Cu Sapun de Marseille SAU inmuiati lenjeria Intr -ONU amestec de bicarboonat de sodiu cu Apă . Apoi spalati normal.
Daca APA Este Foarte Dura , adica Foarte calcaroasa , pacta sunt nucile Mai putin eficiente si AR Fi Mai Bine sa folositi anticalcar ONU naturale , precum bicarbonatul SAU otetul alb .
Daca vrei sa inalbiti , puteti Adauga sare inalbitoare îngrijire Nu contine clor si nici nici fosfati .
Daca vrei sa spalati de mana SAU APA Rece Cu : fierbeti un litru de apa Cu 4-5 nuci Intr -o oala mare lasati sa se raceasca si refierbeti -o lasati -o la macerat peste noapte , apoi filtrati totul
Decoctul de nuci Este gata sa -ţi fie ruşine folosita ca Sapun lichid pentru folosinta universala si ecologica : haine , pentru sampon domenstice animale , munci casnice , detergent de vaza
 
 
 
Nucile de rezerva indiene

Faceţi clic pentru marire

Traditie
În India si din Nepal , de secole , nucile de rezerva ( SAPINDUS MUKOROSSI ) pacta sunt folosite pentru spalarea matasii si o tesaturilor Foarte traditionale Viu colorate .
Indiencele le utilizeaza de asemenea pentru spalarea Părului , o Corpului , detergent ca la menaj SAU Spalatul vaselor .
Arborele de Sapun poate atinge o inaltime de 15m . În aprilie se acopera cu Flori Albe de îngrijire formeaza Mai TIRZIU ciorchini de nuci verzi . Pe parcursul lunilor , nuca Devine Aurie Moale si datorita marii cantitati de saponina continuta . culese în noiembrie pacta sunt nucile , desfacute , uscate si ambalate pentru un le proteja impotriva umiditatii .
Cultura Nucilor Sapun de participare la Lupta impotriva dezertificarii în zonele aride si ajuta la dezvoltarea unei agriculturi rezonabile .

Total Biodegradabila , pentru a reduce poluarea solului si a genera o Apei de detergentii sintetici .
Nucile de Sapun principiile calitatile Lor dezinfectante si degresante permit spalarea tesaturilor colorate SAU delicate ( lana , matase ), fara o decolora le uza SAU .
Rufele spalate VOR Nu mirosi un parfum CI VOR avea ONU Miros neutru . Puteti personaliza mirosul adaugind pe saculet citeva picaturi de preferat uleiul esenţial. Nu Este necesara folosirea balsamului , rufele VOR FI MAI datorita saponinei prezenta în mod natural .

Utilizare : 500g -65 de spalari

1 În Masina de rezerva :
SE joc de cuvinte 10-12 nuci sparte in saculetul DIN Bumbac ( SAU Intr -o soseta innodata ). saculetul Se Pune în Masina Cu rufe si se foloseste programul Dorit . Nucile pacta sunt reutilizabile de 3 ORI pentru spalari temperatura mică Cu 30-40 ° C si de 2ori pentru 60-90 ° C.
Dupa spalare saculetul se poate reutiliza imediat SAU SE scoate si se lasa la uscat pina la urmatoarea spalare .
Pentru rufele albe Este preferabil sa adaugati 1-2 linguri de sare inalbitoare . Sarea VA Activ elibera oxigen în apa , nefiind periculos pentru mediul acvatice .
Pentru petele persistente efectuati o prespalare manuala , frecand Cu PATA Sapun de Alep , Cu gel de bovina SAU DIN Fiere Cu Sare înalbitoare .
2 Spalare manuala :
Fierbeti 1l de apa Cu 6-7 nuci Intr -o cratita Mai Mare ( fata Spuma saponina ). Lasati sa se raceasca putin . Fierbeti Nou DIN , opriti Focul si lasati sa macereze toata noaptea , apoi strecurati . Decoctul Este Gata utilizat de Drept Sapun lichid pentru o folosire Multipla : rufe , sampon pentru animale domestice , menaj , Vesela .
SE conservarea 10 Zile frigider la adaugand 5-6 picaturi de acid citric ( sare de lamaie ).


 
 
Sapindus reprezinta aproximativ douasprezece specii de copaci ( numarul de specii variaza în functie de autorii clasifica eu îngrijire). Fructul acestor copaci Este cunoscut sub Ştampila de nuca de Sapun SAU nuca de rezerva , IAR cantitatea de saponina continuta in coaja acestor fructe variaza de la o specie la alta . În japoneza privat Numele acestui FRUCT inseamna " pericarpul grijă prelungeste Viata " , IAR în chineza inseamna " Fructul de îngrijire te SCAPA de boluri " (O Tanaka , 1996). In medicina traditionala indiana, nucile de Sapun pacta sunt folosite în tratamentul eczemelor si al psoriazisului , precum si la indepartarea pistruilor . Se folosesc în obisnuiti detergentilor Locul , în extrage prin fierbere se holbeze SAU naturala , CA SA spalati : - rufe , including Cele Foarte sensibile ; - podele : parchet , gresie , faianta etc ; - Obiecte SANITARE ; - Plante decorative ; - Animale de Companie . Nucile de rezerva Nu provoaca alergii pielii , reactii adverse Nu Dau si altereaza Culorile Nu . Mai jos prezentam cateva studii de Cercetare , determinat UA îngrijire în mod stiintific fructe acestor proprietati ALE ( VA Nu indicam sa utilizati fara avizul unui medic ). Pe Scurt , în urma acestor studii un rezultat ca nucile de au pair Sapun efecte pozitive în tratarea tricomonas , H. Pilory si Candida parapsilosis . Activitatea anti - tricomonas o Sapindus saponinelor DIN , o componenta posibila o antimicrobiene contraceptivelor , Pratibha Tiwari , Divya Singh si Man Mohan Singh, divizia de Endocrinologie , Institutul de Cercetări Central de droguri , Lucknow 226 001, India În urma acestui Studiu un Fost determinat potentialul saponinelor DIN Sapindus ca antimicrobiene . Activitatea si anti- microbiana un extractelor de Sapindus Mukorossi si Rheum Emodi impotriva H pylori : studii in vitro, in vivo - Ibrahim M, Khan AA, Tiwari SK, Habeeb MA, Khaja MN, Habibullah CM , Centrul de Cercetare pentru ficat şi Diagnostics , Deccan colegiu de Ştiinţe Medicale şi Spitalele aliate , Kanchanbagh , 500064 Hyderabad , India Concluzia acestui Studiu Este ca extrasele DIN S. mukorossi (2,5 mg / ml) si R. emodi (3 mg / ml) Timp luate pe cale orală de 7 Zile Cresterea inhibat au pair H pylori atat in vitro cat si in vivo . H pylori Nu o capatat rezistenta fata de dupa extrasele de Plante administra chiar si 10 episoade consecutive . Activitatea antifungica o extraselor de saponine DIN Sapindus Saponaria L., Tsuzuki JK , Svidzinski TI , Shinobu CS , LF Silva , Rodrigues Filho - E, Cortez DA, Ferreira IC .
Vizualizari: 2592 | Adaugat de: gabigg | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 0
Prenume *:
Email *:
Cod *:
Cautare
Calendar
«  Septembrie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
Copyright MyCorp © 2024
Creatorul de site-uriuCoz