Statistica |
Total online: 1 Vizitatori: 1 Utilizatori: 0 |
|
Principala » 2010 » Septembrie » 20
De ce nuc? Conform statisticilor : "În anul 1938 în România existau 4,3 milioane de nuci cu o producţie medie evaluată la 199000 tone nuci. În anul 1975 în România existau circa 3 milioane nuci, cu o producţie medie de 29000 tone. În anul 2002 România producea circa 33-34 tone nuci." O scădere drastică a producţiei de nuci datorită tăierii nechibzuite a acestui pom. Si numai atât! Nucul se cultivă, în primul rând, pentru fructele sale, care se consumă atât în stare proaspătă, cât şi prelucrate. Miezul de nucă constituie un aliment complet şi concentrat conţinând substanţe grase (52-70%), substanţe proteice (12-25%), zaharuri (5-25%) substanţe minerale (1,3-2,4%), etc. Valoarea energetică a unui kg de miez de nucă este echivalentă cu: 1 kg pâine + 0,5 kg carne +0,5 kg cartofi + 0,5 kg peşte + 0,5 kg prune uscate + 1 kg pere, asigurand 6364 calorii (V. Cociu, 1983). Miezul de nucă este
...
Detalii... »
Vizualizări:
10312
|
Adăugat de:
gabigg
|
Data:
09.20.2010
|
|
Renunta la fumat Nucul, remedii şi utilizări în &nb
...
Detalii... »
Vizualizări:
3665
|
Adăugat de:
gabigg
|
Data:
09.20.2010
|
|
Nucul Nucul (Juglans regia) este considerat, atat la noi cat si in tarile calde, ca una dintre cele mai vechi specii pomicole. Acest arbore, originar din Asia de Sud-Vest, creste spontan in zonele temperate din Asia si Europa, continente in care se si cultiva cel mai mult. Documente vechi amintesc ca nucul este cunoscut din vremuri foarte indepartate, in China, Japonia si India gasindu-se exemplare chiar de acum 2000-3000 de ani. Pe teritoriul tarii noastre, nucul este intalnit cu precadere in zonele deluroase si in depresiunile colinare. Acest arbore poate ajunge la o inaltime de 18-25 m, iar tulpina sa atinge adeseori 1 m in diametru. Frunzele sale sunt colorate in verde intens, lucioase pe partea superioara si cu nervuri foarte pronuntate, longitudinal si lateral. Sub aspect botanic, nucile sunt considerate drupe false, acoperite in timpul cresterii cu o coaja de culoare verde (cu un continut ridicat in iod), care la maturitate se desface si elibereaza fructul. Dupa coacere, nuc
...
Detalii... »
Vizualizări:
3547
|
Adăugat de:
gabigg
|
Data:
09.20.2010
|
|
Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology". Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului. Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana. La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la ce
...
Detalii... »
Vizualizări:
1321
|
Adăugat de:
gabigg
|
Data:
09.20.2010
|
| |
|
|
|