Joi, 05.30.2024
Site-ul meu
Menul site-ului
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 184
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Forma intrarii
Principala » 2010 » Septembrie » 21 » ALTOIRE GRAFTING
4:27 PM
ALTOIRE GRAFTING
Traducere din englea cu google
 Altoire şi înmugureşte plante de pepinieră culturilor
AG- 396

--------------------------------------------------------------------------------

Altoire
Când a altoi
Spre deosebire de devenire, care pot fi efectuate înainte sau în timpul perioadei de vegetaţie , cele mai multe altoire se face în timpul iernii şi începutul primăverii în acelaşi timp atât altoi şi portaltoi sunt încă latente . Containerizat plante pot fi mutate în interior în timpul procesului de real altoire; după altoire, aceste plante sunt plasate în zone protejate sau în neîncălzite overwintering case. stoc de câmp cultivat , desigur, trebuie să fie altoite în loc . Unele sunt de obicei foioase altoite ca portaltoi goale în timpul iernii şi se păstrează până de plantare de primăvară . iarna interioară altoire este adesea menţionată ca bancul de altoire , pentru că se realizează la o bancă.
Selectarea şi manipularea Lemn Scion
Cel mai bun lemn de altoi de calitate , de obicei, vine de la lăstarii crescut sezonul precedent. Scions ar trebui să fie rupt cu Sharp , foarfece curate sau cuţite şi pus imediat în umezită pânză groasă de sac sau pungi de plastic . Este o practică bună în timpul recoltării de scions şi efectuarea de grefe pentru a curăţa unelte de tăiere în mod regulat. Acest lucru poate fi realizat prin flambare sau cufundarea lor într-o soluţie de sterilizare . Izopropilic ( frecare) de alcool , de asemenea, de lucrări precum şi un sterilant , deşi se evapora destul de uşor . O alternativă de sterilizare soluţie poate fi preparată prin amestecarea o parte înălbitor de uz casnic cu nouă părţi de apă ( în volum ). Totuşi, această soluţie de înălbitor poate fi extrem de coroziv pentru anumite metale .
Pentru cele mai bune rezultate, numai ca recolta din lemn altoi de mult ca poate fi folosit pentru altoire în aceeaşi zi . Selecta numai lemn altoi sanatoasa care este liber de insecte , boli , sau iarna daune . Asiguraţi-vă că plantele de capital sunt de bună calitate , sănătoase , şi adevărat de tip. lemn Scion că este îngheţat la recoltare, de multe ori tricoturi mai încet şi în procente mai mici. În cazul în care cantităţi mari de lemn altoi trebuie să fie recoltate la un moment dat , urmaţi aceşti paşi :

Cut toate scions la o lungime uniformă , ţine bazală lor se termină , împreună , şi cravată -o în snopi de cantitate cunoscută (de exemplu , 50 scions pe pachet ).
Label -le , înregistrarea soiul , data de recoltare , precum şi locaţia instalaţiei stoc.
Wrap baza de fascicule în umezită pânză groasă de sac sau sphagnum , puneţi-le în saci de polietilenă sau impermeabil hârtie, saci şi sigiliu .
Păstra pachetele pentru perioade scurte de timp , dacă este necesar, fie gheaţă la coolere izolate sau într-o unitate de stocare comerciale la 32O la 34OF.
scions Niciodată magazin în unităţi de refrigerare care fructe sau legume sunt păstrate în prezent sau au fost depozitate recent. fructe depozitate şi eliberarea de gaze cu legume de etilenă , care poate provoca muguri de plante lemnoase pentru a abandona , ceea ce face scions inutil.
Păstraţi scions de la îngheţarea în timpul depozitării .

NOTĂ: În altoire , precum şi în devenire, cambium vasculare de altoi sau mugur trebuie să fie aliniată cu cambium vasculare de portaltoi . În plantelor lemnoase cambium este un foarte subţire panglică de divizare activ celule situate chiar sub scoarta . cambium produce tesut conductiv pentru plante activ în creştere (Figura 1). Aceasta iniţiază vasculare cambium ţesutului calus la sindicate grefă şi muguri în plus faţă de stimularea creşterii ţesutului pe capetele bazale butaşi multe vegetativ înainte de a fi înrădăcinate.


--------------------------------------------------------------------------------

Figura 1 . secţiune transversală de o tulpina de plante lemnoase.

--------------------------------------------------------------------------------
Tipuri de Grefe
Pepinieriştii pot alege dintr- un număr de diferite tipuri de grefe . Această secţiune descrie numai acele tipuri de bază de grefe utilizate pe plante de cultură pepinieră.
Despicătură Graft
Una din forme mai simple şi cele mai populare de altoire, despicătura altoire ( figura 2) , este o metodă de lucru atât de top de înflorire şi copaci fructe (mere , cireşe, pere, piersici şi ) pentru a schimba soiurile . Despicat altoire este , de asemenea, folosit pentru a propaga soiuri de camelii care sunt dificil de rădăcină. Acest tip de altoire se face de obicei în timpul iernii şi începutul primăverii în acelaşi timp atât altoi şi portaltoi sunt încă latente . Despicat altoire pot fi efectuate pe tulpini principale sau pe ramurile laterale sau schele .
portaltoi utilizate pentru cheiloschizis altoire ar trebui să intervalul 1 - 4 cm în diametru şi ar trebui să fie drepte cu bob . vlăstar ar trebui să fie de aproximativ 1/4 inch in diametru , dreaptă , şi suficient de lungi pentru a avea cel puţin trei muguri . Scions care sunt între 6 şi 8 cm lungime sunt de obicei mai usor de utilizat.

--------------------------------------------------------------------------------

Figura 2 . Despicat pentru altoi.

--------------------------------------------------------------------------------
Pregătirea portaltoi . stoc ar trebui să fie retezate off cu un loc curat, neted tăiat perpendicular pe axa principală a tulpinii de a fi altoite. Folosind un instrument clefting pană şi un ciocan , a face o ruptură sau " despicat " prin centrul de valori şi în jos 2 - 3 cm . Scoateţi pană instrument clefting şi conduce la sfârşitul murături de instrument în centrul despicătura recent efectuate astfel încât stocul poate fi tras la deschis în timp ce introducerea altoi .
Pregătirea Scion . altoire în despicătură , un altoi este de obicei introduce la fiecare capăt al despicătura , deci pregatiti doi scions pentru fiecare altoi . Selectaţi scions care au trei sau patru boboci de bun. Folosind un cutit ascutit , curat altoire, începe în apropierea bazei de cel mai mic mugur şi efectuează două părţi opuse buna - conice 1 - 2 centimetri lungime spre sfârşitul bazală a altoi . Taiati partea cu cel mai mic amice uşor mai groase decât partea opusă . Asiguraţi-vă că la sfârşitul bazală a altoi treptat de-a lungul lumânări subţiri de pe ambele părţi .
Introducerea Scion . Introduceţi un altoi de la fiecare capăt de despicat , cu partea mai largă a presiunii cu care se confruntă pasivă . cambium fiecare altoi trebuie să contacteze cambium de portaltoi .
Garantarea Graft . Scoateţi instrumentul clefting din despicătura , astfel încât portaltoi poate închide . Presiuni din portaltoi va organiza scions în loc. sigiliu foarte bine toate suprafetele taiate cu grefarea de ceară sau altoirea vopsea pentru a nu se lăsa de apă şi pentru a preveni uscarea . Dacă ambele scions în despicătura " ia ", o va creşte , de obicei, mai rapid decât celelalte . După sezonul de creştere în primul rând, alegeţi altoi mai puternică şi de prune în mai slabă.
NOTĂ: Temperatura de altoire ceara este critică . Acesta trebuie să fie suficient de fierbinte sa curga , dar nu atât de fierbinte ca sa-l omoare ţesutul plantei . Recent, masticuri vopsea - au înlocuit ceară ca în multe zone , deoarece acestea sunt mai uşor de utilizat şi nu necesită încălzire.
Bark Graft
Scoarţă altoire (figura 3) este utilizată în principal pentru a lucra de top flori şi copaci fructe . În contrast cu despicătura altoire, aceasta tehnica poate fi aplicată portaltoi de diametru mai mare ( 4 - 12 inchi) şi se face în perioada de primăvară timpurie, când coaja aluneca cu uşurinţă din lemn , dar înainte de seva majore de flux. portaltoi este tăiată cu un ferăstrău ascuţit , lăsând -o tăietură curată şi cu despicat altoire .

--------------------------------------------------------------------------------

Figura 3. Bark altoi.

--------------------------------------------------------------------------------
Pregătirea Bursa de Valori . Începe de la suprafaţa tăiată de portaltoi şi să facă o fantă verticală prin scoarţă unde fiecare altoi poate fi introdus (2 cm lungime şi distanţate de la 1 inch în afară ).
Pregătirea Scion . Deoarece scions multiple sunt , de obicei, în jurul introduce suprafaţa tăiată de portaltoi , pregătirea scions mai multe pentru fiecare altoi . Taiati baza fiecărui lăstar la un 1 1 - pană la conice de 2 inch pe o singură parte .
Introducerea Scion . Slăbiţi coaja uşor şi introduceţi altoi , astfel încât suprafaţa de pană în formă conică a altoi este împotriva lemnului expus sub lambou de scoarţă . Împingeţi altoi ferm în jos loc în spatele clapeta de coaja , înlocuiţi clapeta scoarţă, şi unghiilor altoi în loc de conducere unul sau două fire brads prin scoarţă şi altoi în portaltoi . Introduceţi un altoi la fiecare 3 - 4 cm în jurul perimetrului tăiate de portaltoi .
Garantarea Graft . Sigiliul toate suprafetele expuse cu grefarea de ceară sau altoirea vopsea . Odată scions au început să crească , lasă doar cel mai viguros pe fiecare ciot. ; de prune toate celelalte. grefe Scoarţă au tendinţa de a forma sindicate slabe şi , prin urmare, necesită de obicei staking sau suport, în timpul primilor ani .
Side - furnir Graft
La un moment dat grefă lateral furnir ( Figura 4) a fost o tehnica populara pentru altoirea soiurilor de camelii şi rhododendron , care sunt dificil de rădăcină. În prezent , este cel mai popular mod de a altoi conifere , în special cele care au o formă compactă sau pitic . Side - furnir altoire se face de obicei pe portaltoi pateu .

--------------------------------------------------------------------------------


Figura 4. Side furnir altoi

--------------------------------------------------------------------------------
Pregătirea Bursa de Valori . Portaltoi este cultivat în ghivece sezon înainte de altoire , a permis să meargă latente , şi apoi stocate cu alte recipient stoc pepinieră. După expunerea la frig timp de cel puţin şase săptămâni , portaltoi este adus într-o cu efect de seră se răcească timp de câteva zile înainte de altoire are loc pentru a încuraja creşterea reînnoită rădăcină. de plante nu ar trebui să fie adăpate în acest moment.
A face o tăietură superficială în scădere de aproximativ 3 / 4 inch la 1 inch lungime de la baza tulpinii de pe portaltoi pateu de a expune un lambou de scoarţă de lemn cu unele încă ataşată . A face o reducere de perfecţionare activă de la baza , astfel încât clapeta de scoarţă şi de lemn poate fi eliminat din portaltoi .
Pregătirea Scion . Alegeţi un descendent , cu un diametru identice sau uşor mai mici decât portaltoi . Face o pantă taie 3 / 4 la 1 inch lung la baza altoi . (Utilizaţi tehnica de altoire scoarţă se arată în figura 3.)
Introducerea Scion . Introduceţi suprafaţa tăiată de altoi împotriva suprafaţa tăiată de portaltoi . Fii sigur ca de contact cambia reciproc .
Garantarea Graft . Ţineţi altoi în loc cu ajutorul unui cauciuc altoire benzi , banda , sau altoirea a firului. Sigiliul întreaga zonă grefă cu ceara calda grefare sau prin altoire vopsea . Scoateţi din cauciuc sau sfori la scurt timp după ce Uniunea şi-a vindecat. Niciodată nu se lasă liant la brâu stem .
Lipitură Graft
Lipitură altoire ( figura 5) este folosit pentru a participa la un altoi pe tulpina unui portaltoi sau pe o rootpiece intacte . Această metodă simplă este, de obicei aplicate materialelor erbacee că calus sau " unit " cu uşurinţă , sau este folosit pe plante cu un diametru stem de 1 / 2 inch sau mai puţin. În lipitură altoire, atât la materialul şi altoi trebuie să fie de acelaşi diametru .

--------------------------------------------------------------------------------

Figura 5. Lipitură altoi.

--------------------------------------------------------------------------------
Pregătirea Bursa de Valori şi Scion .Taiati portaltoi folosind o tăietură diagonală 3 / 4 la 1 inch lung. A face acelaşi tip de Tăietura de la baza de altoi .
Introducerea Scion . Fit altoi la stocul . Wrap această intersecţie în siguranţă cu o bandă de cauciuc grefarea sau a firului.
Garantarea Graft . Sigiliul confluenţa cu altoire ceara sau altoirea vopsea . Apă portaltoi rar până la tricoturi grefă . Peste udare poate provoca SAP pentru a "înecat" altoi . Asiguraţi-vă că pentru a elimina sfoară sau bandă cât mai curând grefă sa vindecat .
Bici şi limba Graft
bici si tehnica limbii (figura 6) este cel mai frecvent utilizat la culturile mamă pentru altoi sau plante ornamentale lemnoase . Atât portaltoi şi altoi ar trebui să fie de aceeaşi dimensiune şi , de preferinţă, nu mai mult de 1 / 2 inch in diametru. Tehnica este similara cu lipitură grefarea cu excepţia faptului că biciul pe portaltoi deţine limba altoi în loc ( şi viceversa ). Acest lucru lasă ambele mâini libere pentru a încheia în comun .
Pentru biciul şi grefă limba , să facă reduceri similare atât pe stoc şi altoi . Aceste reduceri trebuie să se facă cu o singură tragere de cuţit şi ar trebui să aibă o suprafaţă netedă , astfel încât cele două pot dezvolta o uniune bun altoi. Până la acest punct , portaltoi şi altoi se taie la fel ca pentru o grefă de lipitură .

--------------------------------------------------------------------------------


Figura 6 . Bici şi grefă limbii.

--------------------------------------------------------------------------------
Pregătirea Bursa de Valori şi Scion . Taiati stocuri utilizându -o tăietură diagonală. tăietura trebuie să fie patru-cinci ori mai mare decât diametrul de stoc pentru a fi altoite. A face acelaşi tip de Tăietura de la baza de altoi .
Apoi, locul lama de cuţit în întreaga sfârşitul reducere a stocului , la jumătatea distanţei dintre scoarţă şi măduvă (pe partea superioară a suprafeţei tăiate ). Folositi un singur accident vascular cerebral cuţit să atragă lama în jos, la un unghi prin intermediul lemnului şi măduvă . Oprire la baza tăiat pe diagonală iniţială. Această bucată de carne a doua nu trebuie să urmeze cereale din lemn , dar ar trebui să ruleze în paralel cu prima tăietură .
Introducerea Scion . Pregătiţi- altoi în acelaşi mod . Fit altoi în portaltoi , astfel încât acestea Interlock bici şi a limbii . Fii sigur ca cambia sunt aliniate .
Garantarea Graft . Wrap jonctiunea cu o bandă grefare sau sfori , şi sigiliu cu ceara sau altoirea altoirea vopsea . Niciodată nu se lasă liant la brâu stem .
Saddle Graft
Aua altoire (figura 7) este o tehnica relativ uşor de învăţat şi, odată stăpânit poate fi efectuat destul de rapid. Stocul poate fi pe teren cultivate sau pateu . Ambele portaltoi şi altoi ar trebui să fie acelaşi diametru . Pentru cele mai bune rezultate, şa utilizarea altoire pe stoc latente la mijlocul anului pentru a sfârşitul iernii. Stoc nu ar trebui să fie mai mult de 1 inch in diametru.

--------------------------------------------------------------------------------

Figura 7. Saddle altoi.

--------------------------------------------------------------------------------
Pregătirea Bursa de Valori . Folosind două opuse lovituri de cuţit în sus altoire , Sever de top din portaltoi . tăiate rezultate ar trebui să semene cu un V inversat , cu suprafaţa de bucăţi variind de la 1 / 2 la 1 inch lung.
Pregătirea Scion . Acum inversă tehnica pentru a pregăti baza altoi . Aceste reduceri pe portaltoi şi altoi trebuie să fie aceeaşi lungime şi au aceeaşi pantă , astfel încât o sumă maximă de tesut cambial va contacta atunci când cele două jumătăţi sunt unite .
Introducerea Scion . Locul V- altoi crestate pe şaua de portaltoi . Dacă portaltoi şi altoi sunt acelaşi diametru , alinierea cambial este mai uşor , în caz contrar ajusta după cum este necesar .
Garantarea Graft . Wrap grefă cu o sfoara altoire , banda , sau benzi, apoi sigiliu cu ceara sau altoirea altoirea vopsea .
Toate tehnicile anterioare sunt utilizate pentru a lucra de top horticole pentru un anumit scop . Ocazional , cu toate acestea, grefa este folosit pentru a repara plante rănite sau bolnave . Două tehnici comune disponibile în acest scop sunt pod inarch altoire şi altoire .
Podul Graft
Podul altoire ( figura 8) este folosit pentru a " pod ", o zona bolnave sau deteriorate de o instalaţie , de obicei la sau aproape de baza trunchiului . Astfel de afecţiuni frecvent rezultate din contactul cu echipamente de sortare sau gazon de întreţinere , sau poate fi cauzate de rozătoare , temperaturi scazute, sau organisme bolii. Grefa de pod oferă sprijin , precum şi o conductă , care permite de apă şi substanţe nutritive pentru a trece peste zona afectată .
grefe Bridge sunt de obicei la începutul primăverii , chiar înainte de creştere a plantelor activă începe . Ele pot fi efectuate în orice moment scoarţă pe plantă vătămată " aluneca ".

--------------------------------------------------------------------------------

Figura 8 . Podul altoi.

--------------------------------------------------------------------------------
Pregătirea Scion . Selectaţi scions că sunt drepte şi aproape de două ori , atâta timp cât zona afectată care urmează să fie acoperite . A face o tăietură la 1 1/2- 2- inch-lung conice pe acelaşi plan la fiecare capăt al altoi .
Pregătirea Bursa de Valori . Scoateţi orice ţesut deteriorat atât de grefă este sănătos tulpini . Taie un lambou din scoarţă pe portaltoi aceeasi latime ca altoi de mai jos şi prejudiciul de a fi reparate . ori uşor goni din stoc, având grijă să nu rupă lambou scoarţă .
Introducerea Scion . În primul rând, introduce şi sigure altoi de mai jos prejudiciu; împinge altoi sub clapa cu partea tăiată a altoi pe lemn a tulpinii rănit sau trunchi . Apoi, mergeţi înapoi şi să inseraţi şi sigure altoi de mai sus prejudiciu în urma acestor aceiaşi paşi. Împingeţi altoi ferm în loc. Trageţi clapeta de peste altoi şi tac -l în locul aşa cum este descris pentru altoire coaja (figura 3) .
Când altoire cu mici tulpini care ar putea fluctua în vânt , introduceţi scions astfel încât acestea să plece spre exterior uşor. grefe Podul ar trebui să fie distanţate de aproximativ 3-4 cm în afară în zona afectată .
Garantarea Graft . Secure toate domeniile altoi cu ceara calda grefare sau prin altoire vopsea . În timpul şi după perioada de vindecare , elimina orice boboci sau muguri care se dezvolta pe scions .
Inarch Graft
Inarching , ca podul altoire , este folosit la bypass sau de a sprijini o deteriorat sau slăbit zonă a unei instalaţii de tulpină (Figura 9). Spre deosebire de altoire pod , altoi poate fi o trage existente , fraiere , sau watersprout care este deja în creştere de mai jos şi extinderea de mai sus prejudiciului. altoi poate fi , de asemenea, o trage din aceeaşi specie ca planta răniţi în creştere pentru sistemul său de rădăcină propriul lângă trunchiul principal al copac deteriorate . Cu tehnica inarching , vârful altoi este altoit în sus prejudiciul folosind aceeaşi metodă ca şi pentru scoarţă sau pod altoire.

--------------------------------------------------------------------------------

 
 
 

Figure 1. Cross section of a woody plant stem.

--------------------------------------------------------------------------------
Types of Grafts
Nurserymen can choose from a number of different types of grafts. This section describes only those basic types of grafts used on nursery crop plants.
Cleft Graft
One of the simplest and most popular forms of grafting, cleft grafting (Figure 2), is a method for top working both flowering and fruiting trees (apples, cherries, pears, and peaches) in order to change varieties. Cleft grafting is also used to propagate varieties of camellias that are difficult to root. This type of grafting is usually done during the winter and early spring while both scion and rootstock are still dormant. Cleft grafting may be performed on main stems or on lateral or scaffold branches.
The rootstock used for cleft grafting should range from 1 to 4 inches in diameter and should be straight grained. The scion should be about 1/4 inch in diameter, straight, and long enough to have at least three buds. Scions that are between 6 and 8 inches long are usually the easiest to use.

--------------------------------------------------------------------------------

Figure 2. Cleft graft.

--------------------------------------------------------------------------------
Preparing the Rootstock. The stock should be sawed off with a clean, smooth cut perpendicular to the main axis of the stem to be grafted. Using a clefting tool wedge and a mallet, make a split or "cleft" through the center of the stock and down 2 to 3 inches. Remove the clefting tool wedge and drive the pick end of the tool into the center of the newly made cleft so that the stock can be held open while inserting the scion.
Preparing the Scion. In cleft grafting, one scion is usually inserted at each end of the cleft, so prepare two scions for each graft. Select scions that have three or four good buds. Using a sharp, clean grafting knife, start near the base of the lowest bud and make two opposing smooth-tapered cuts 1 to 2 inches long toward the basal end of the scion. Cut the side with the lowest bud slightly thicker than the opposite side. Be sure the basal end of the scion gradually tapers off along both sides.
Inserting the Scion. Insert a scion on each end of the cleft, with the wider side of the wedge facing outward. The cambium of each scion should contact the cambium of the rootstock.
Securing the Graft. Remove the clefting tool from the cleft so that the rootstock can close. Pressure from the rootstock will hold the scions in place. Thoroughly seal all cut surfaces with grafting wax or grafting paint to keep out water and prevent drying. If both scions in the cleft "take," one will usually grow more rapidly than the other. After the first growing season, choose the stronger scion and prune out the weaker.
NOTE: The temperature of grafting wax is critical. It must be hot enough to flow but not so hot as to kill plant tissue. Recently, paint-like sealants have replaced wax in many areas because they are easier to use and require no heating.
Bark Graft
Bark grafting (Figure 3) is used primarily to top work flowering and fruiting trees. In contrast to cleft grafting, this technique can be applied to rootstock of larger diameter (4 to 12 inches) and is done during early spring when the bark slips easily from the wood but before major sap flow. The rootstock is severed with a sharp saw, leaving a clean cut as with cleft grafting.

--------------------------------------------------------------------------------

Figure 3. Bark graft.

--------------------------------------------------------------------------------
Preparing the Stock. Start at the cut surface of the rootstock and make a vertical slit through the bark where each scion can be inserted (2 inches long and spaced 1 inch apart).
Preparing the Scion. Since multiple scions are usually inserted around the cut surface of the rootstock, prepare several scions for each graft. Cut the base of each scion to a 1 1- to 2-inch tapered wedge on one side only.
Inserting the Scion. Loosen the bark slightly and insert the scion so that the wedge-shaped tapered surface of the scion is against the exposed wood under the flap of bark. Push the scion firmly down into place behind the flap of bark, replace the bark flap, and nail the scion in place by driving one or two wire brads through the bark and scion into the rootstock. Insert a scion every 3 to 4 inches around the cut perimeter of the rootstock.
Securing the Graft. Seal all exposed surfaces with grafting wax or grafting paint. Once the scions have begun to grow, leave only the most vigorous one on each stub; prune out all the others. Bark grafts tend to form weak unions and therefore usually require staking or support during the first few years.
Side-Veneer Graft
At one time the side-veneer graft (Figure 4) was a popular technique for grafting varieties of camellias and rhododendrons that are difficult to root. Currently, it is the most popular way to graft conifers, especially those having a compact or dwarf form. Side-veneer grafting is usually done on potted rootstock.

--------------------------------------------------------------------------------


Figure 4. Side veneer graft

--------------------------------------------------------------------------------
Preparing the Stock. Rootstock is grown in pots the season before grafting, allowed to go dormant, and then stored as with other container nursery stock. After exposure to cold weather for at least six weeks, the rootstock is brought into a cool greenhouse for a few days before grafting takes place to encourage renewed root growth. The plant should not be watered at this time.
Make a shallow downward cut about 3/4 inch to 1 inch long at the base of the stem on the potted rootstock to expose a flap of bark with some wood still attached. Make an inward cut at the base so that the flap of bark and wood can be removed from the rootstock.
Preparing the Scion. Choose a scion with a diameter the same as or slightly smaller than the rootstock. Make a sloping cut 3/4 to 1 inch long at the base of the scion. (Use the bark grafting technique shown in Figure 3.)
Inserting the Scion. Insert the cut surface of the scion against the cut surface of the rootstock. Be certain that the cambia contact each other.
Securing the Graft. Hold the scion in place using a rubber grafting strip, tape, or grafting twine. Seal the entire graft area with warm grafting wax or grafting paint. Remove the rubber or twine shortly after the union has healed. Never allow the binding material to girdle the stem.
Splice Graft
Splice grafting (Figure 5) is used to join a scion onto the stem of a rootstock or onto an intact rootpiece. This simple method is usually applied to herbaceous materials that callus or "knit" easily, or it is used on plants with a stem diameter of 1/2 inch or less. In splice grafting, both the stock and scion must be of the same diameter.

--------------------------------------------------------------------------------

Figure 5. Splice graft.

--------------------------------------------------------------------------------
Preparing the Stock and Scion.Cut off the rootstock using a diagonal cut 3/4 to 1 inch long. Make the same type of cut at the base of the scion.
Inserting the Scion. Fit the scion to the stock. Wrap this junction securely with a rubber grafting strip or twine.
Securing the Graft. Seal the junction with grafting wax or grafting paint. Water rootstock sparingly until the graft knits. Over watering may cause sap to "drown" the scion. Be sure to remove the twine or strip as soon as the graft has healed.
Whip and Tongue Graft
The whip and tongue technique (Figure 6) is most commonly used to graft nursery crops or woody ornamentals. Both the rootstock and scion should be of equal size and preferably no more than 1/2 inch in diameter. The technique is similar to splice grafting except that the whip on the rootstock holds the tongue of the scion in place (and vice versa). This leaves both hands free to wrap the joint.
For the whip and tongue graft, make similar cuts on both the stock and scion. These cuts should be made with a single draw of the knife and should have a smooth surface so that the two can develop a good graft union. Up to this point, rootstock and scion are cut the same as for a splice graft.

--------------------------------------------------------------------------------


Figure 6. Whip and tongue graft.

--------------------------------------------------------------------------------
Preparing the Stock and Scion. Cut off the stock using a diagonal cut. The cut should be four to five times longer than the diameter of the stock to be grafted. Make the same kind of cut at the base of the scion.
Next, place the blade of the knife across the cut end of the stock, halfway between the bark and pith (on the upper part of the cut surface). Use a single knife stroke to draw the blade down at an angle through the wood and pith. Stop at the base of the initial diagonal cut. This second cut must not follow the grain of the wood but should run parallel to the first cut.
Inserting the Scion. Prepare the scion in the same way. Fit the scion into the rootstock so that they interlock whip and tongue. Be certain that the cambia are aligned.
Securing the Graft. Wrap the junction with a grafting strip or twine, and seal it with grafting wax or grafting paint. Never allow the binding material to girdle the stem.
Saddle Graft
Saddle grafting (Figure 7) is a relatively easy technique to learn and once mastered can be performed quite rapidly. The stock may be either field-grown or potted. Both rootstock and scion should be the same diameter. For best results, use saddle grafting on dormant stock in mid- to late winter. Stock should not be more than 1 inch in diameter.

--------------------------------------------------------------------------------

Figure 7. Saddle graft.

--------------------------------------------------------------------------------
Preparing the Stock. Using two opposing upward strokes of the grafting knife, sever the top from the rootstock. The resulting cut should resemble an inverted V, with the surface of the cuts ranging from 1/2 to 1 inch long.
Preparing the Scion. Now reverse the technique to prepare the base of the scion. These cuts on the rootstock and scion must be the same length and have the same slope so that a maximum amount of cambial tissue will make contact when the two halves are joined.
Inserting the Scion. Place the V-notched scion onto the saddle of the rootstock. If rootstock and scion are the same diameter, cambial alignment is easier; otherwise adjust as needed.
Securing the Graft. Wrap the graft with a grafting twine, tape, or strip, then seal it with grafting wax or grafting paint.
All of the preceding techniques are used to top work horticultural crops for a particular purpose. Occasionally, however, grafting is used to repair injured or diseased plants. Two common techniques available for this purpose are bridge grafting and inarch grafting.
Bridge Graft
Bridge grafting (Figure 8) is used to "bridge" a diseased or damaged area of a plant, usually at or near the base of the trunk. Such damage commonly results from contact with grading or lawn maintenance equipment, or it may be caused by rodents, cold temperatures, or disease organisms. The bridge graft provides support as well as a pipeline that allows water and nutrients to move across the damaged area.
Bridge grafts are usually done in early spring just before active plant growth begins. They may be performed any time the bark on the injured plant "slips."

--------------------------------------------------------------------------------

Figure 8. Bridge graft.

--------------------------------------------------------------------------------
Preparing the Scion. Select scions that are straight and about twice as long as the damaged area to be bridged. Make a 1 1/2- to 2-inch-long tapered cut on the same plane at each end of the scion.
Preparing the Stock. Remove any damaged tissue so the graft is on healthy stems. Cut a flap in the bark on the rootstock the same width as the scion and below the injury to be repaired. Gently fold the flap away from the stock, being careful not to tear the bark flap.
Inserting the Scion. First, insert and secure the scion below the injury; push the scion under the flap with the cut portion of the scion against the wood of the injured stem or trunk. Then go back and insert and secure the scion above the injury following these same steps. Push the scion firmly into place. Pull the flap over the scion and tack it into place as described for bark grafting (Figure 3).
When grafting with young stems that may waver in the wind, insert the scions so that they bow outward slightly. Bridge grafts should be spaced about 3 to 4 inches apart across the damaged area.
Securing the Graft. Secure all graft areas with warm grafting wax or grafting paint. During and after the healing period, remove any buds or shoots that develop on the scions.
Inarch Graft
Inarching, like bridge grafting, is used to bypass or support a damaged or weakened area of a plant stem (Figure 9). Unlike bridge grafting, the scion can be an existing shoot, sucker, or watersprout that is already growing below and extending above the injury. The scion may also be a shoot of the same species as the injured plant growing on its own root system next to the main trunk of the damaged tree. With the inarching technique, the tip of the scion is grafted in above the injury using the same method as for bark or bridge grafting.

--------------------------------------------------------------------------------

Figure 9. Inarch graft.
Vizualizari: 9076 | Adaugat de: gabigg | Raging: 0.0/0
Total comentarii : 2
2 pemnunionna  
0
mart online pharmacy wal http://sundrugstore.net/products/hytrin.htm medco online pharmacy

1 dildMeadaKax  
0
compounding job pharmacy http://sundrugstore.net/products/diclofenac-gel.htm ok pharmacy techn jobs

Prenume *:
Email *:
Cod *:
Cautare
Calendar
«  Septembrie 2010  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
Copyright MyCorp © 2024
Creatorul de site-uriuCoz