Joi, 03.28.2024
Site-ul meu
Menul site-ului
Sondajul nostru
Noteaza site-ul meu
Total răspunsuri: 184
Statistica

Total online: 1
Vizitatori: 1
Utilizatori: 0
Forma intrarii
Principala » Arhiva intrărilor

Consumate dupa fiecare masa, aceste fructe impiedica ingrosarea arterelor si previn bolile de inima. Opt nuci pe zi va tin arterele flexibile, inima sanatoasa si previn aparitia atacului vascular cerebral, arata un studiu realizat de cercetatorii americani de la Barcelona’s Hospital Clinico, aparut in publicatia "American College of Cardiology".

Specialistii citati de BBC News va sfatuiesc sa consumati nuci mai ales dupa o masa bogata in grasimi pentru a atenua efectele negative pe care acestea din urma le au asupra organismului.

Nucile, mai sanatoase decat uleiul de masline

Cercetarea a constat in monitorizarea a 24 de adulti, jumatate dintre ei cu un nivel normal al colesterolului, iar cealalta jumatate cu un nivel ridicat. Participantii la studiu au primit doua portii de salam bogat in grasimi si branza, pe care le-au consumat la un interval de o saptamana.

La una dintre portii, cercetatorii au adaugat cinci lingurite de ulei de masline, iar la ce ... Detalii... »
Vizualizări: 1279 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.20.2010 | Comentarii (0)



                                                Instrucţiuni de cultivare a plantelor din seminţe
 
 
 
Plante anuale Plantele perene Zarzavaturi Arbori şi arbuşti Pentru cultivarea plantelor anuale folosiţi substraturi mai uşoare (amestec de argilă cu turbă 1:0–3). Speciile sensibile la îngheţ le precultivaţi într-o cameră în care nu îngheaţă (casă, seră, solariu) şi le plantaţi în exterior doar după 15.5. Umpleţi ghiveciul cu pământ aprox 2 cm de sus. Desfaceţi plicul cu seminţe şi împrăştiaţi seminţele uniform pe toată suprafaţa. Seminţele mici (de mărimea seminţelor de mac) mai bine nu le acoperiţi defel. Seminţele mai mari le acoperiţi cu un strat subţire de pământ (0,5–1 cm). După semăn ... Detalii... »
Vizualizări: 3561 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.19.2010 | Comentarii (0)

Datorita faptului ca dorinta apicultorilor de a-si crea o baza melifera proprie, care sa nu depinda de rotatia culturilor agricole, se manifesta din ce in ce mai pregnant, consider ca ar fi necesara o baza de date care sa cuprinda modul si tehnologia de propagare a diverselor specii melifere(si nu numai).
In aceasta sectiune va scrie fiecare ce experienta a avut cu semanatul si ingrijirea plantelor, arbustilor sau a arborilor meliferi(si nu numai). Se pot face referiri si prin link-uri catre alte site-uri de specialitate. Cu cat adunam mai multe date, cu atat mai bine va fi pentru ne asigura o baza melifera constanta, mai ales in perioadele dintre culturile agricole.
Este indicat ca fiecare tip de samanta sa fie insotita de poza cu specificarea dimensiunilor aproximative si daca se poate numarul aproximativ de seminte pe unitatea de masa.
STRATIFICAREA
Seminţele multor specii indigene de plante, arbori cu frunze cazatoare sau veşnic verzi şi arbuşti, îm ... Detalii... »
Vizualizări: 16790 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.18.2010 | Comentarii (3)

                                                                    PLEDOARIE PENTRU CULTURA NUCUL
                                
                                                         &nb ... Detalii... »
Vizualizări: 2131 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.18.2010 | Comentarii (1)


                                                                       IMPORTANTA CULTURII
 
 
 
Nucul, una dintre cele mai vechi specii pomicole, are importanta economica si sociala deosebita, datorita valorii alimentare a fructelor sale,
calitatii superioare a lemnului, folosirii celorlalte organe ale lemnului (frunza, scoarta, endocarp, lastari) ca izvor de materie prima pentru
industria chimica, farmaceutica si ca specie decorativa si eco-ameliorativa de mare efect.
Spre deosebire de fructele celorlalte specii pomicole, nucile constituie un aliment complet si concentr ... Detalii... »
Vizualizări: 2192 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.18.2010 | Comentarii (0)

                                                                    Pledoarie pentru nuc
 
 
 
Nucul este o specie pomicola cultivata din cele mai vechi timpuri in diferite zone ale lumii cu climat temperat. Pe teritorul Romaniei, a fost cultivat chiar din timpul ocupatiei romane, cu peste 2000 de ani in urma. Numele nucului provine din denumirile latine "nuca" sau "nucetum", iar aprecierea de are sa bucurat si raspandirea larga pe care a avut-o nucul in trecut s-au rasfrant si in toponimie, numeroase localitati fiind denumite in acest sens: Nucet, Nuci, Nucetul, Nucsoara. Nucul face parte dint ... Detalii... »
Vizualizări: 1420 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.18.2010 | Comentarii (1)

                                                                                 Pomologie
 
 
                                                                         ... Detalii... »
Vizualizări: 2038 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.18.2010 | Comentarii (0)


Uneori ne e imposibil să ne reamintim lucruri pe care abia le-am auzit, deşi reuşim să ne aducem aminte informaţii aflate cu foarte mult timp în urmă. Medicul Libertăţii, Lawrence Chuwudi Nwabudike, susţine că de vină pentru aceste "goluri de memorie” pot fi fumatul şi alcoolul în exces, oboseala, stresul sau efortul intelectual prelungit şi ne sfătuieşte să mâncăm miez de nucă, pentru că stimulează memoria.
Iată metode care vă vor ajuta să depăşiţi momentele de oboseală mentală:
√ Nu încercaţi să găsiţi soluţii de rezolvare a unor probleme când sunteţi foarte stresaţi, pentru că nu veţi reuşi. Mai întâi relaxaţi-vă! Anxietatea poate bloca memoria.
√ Atunci când vreţi să reţineţi anumite lucruri, asociaţile cu imagini. Când veţi încerca să le rememoraţi, veţi revedea imaginile în minte şi vă va fi mai uşor să vă reamintiţi acele lucruri.
√ Faceţi pauze între orele de muncă, dacă vreţi să fiţi eficienţi. În cazul în care lucraţi mai mult de patru ore fără întrerupere ... Detalii... »
Vizualizări: 1111 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (1)

http://sfaturipomicole.tripod.com/id11.html
Vizualizări: 1495 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (1)

Costul ridicat al investitiei in pomicultura, impune amplasarea livezii de pomi in zonele unde specia sau soiul vor intalni maximul de conditii naturale pentru crestere si rodire:

- se vor alege terenurile cu soluri fertile, de preferat cu textura mijlocie, lutoasa, luto-nisipoasa si chiar nisipoasa, permeabile, mijlocii pana la profunde, cu pH cuprins intre 4,7 si 9,3;

- din punct de vedere al pantei sunt foarte bune terenurile cu panta usoara 3-6%, ce permit o buna intretinere a solului cat si un transport usor al fructelor;

- livezile de pomi pot fi amplasate in conditii bune si pe terenul cu panta de 6-12%, cu orientarea randurilor pe directia curbelor de nivel si chiar pante pana la 18-20%, cu conditia ca acestea sa fie uniforme;

- conditia prioritara la infiintarea unei livezi o constituie sursa de apa necesara la stropiri si la udatul pomilor, mai ales in zonele cu precipitatii reduse in timpul anului;

- se va cauta ca zona respectiva sa f ... Detalii... »
Vizualizări: 4656 | Adăugat de: gabigg | Data: 09.17.2010 | Comentarii (0)

« 1 2 3 »
Cautare
Calendar
«  Martie 2024  »
LnMrMrcJoiVnSaDm
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Arhiva materialelor
Prietenii site-ului
Copyright MyCorp © 2024
Creatorul de site-uriuCoz